2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Dezert Mascarpone

Název Množství a jednotka
mascarpone 2 ks
smetana ke šlehání 100 ml
Bílý smetanový jogurt 3% 1 ks
moučkový cukr 3 lžíce
kakao 2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

dezert
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření:
Mamut :-)


Domácí mascarpone dezert - za cenu jednoho dezertu v restauraci si doma uděláte nejmíň čtyři :-).



Postup
Mascarpone vyklopíme do vyšší mísy, přidáme cukr, půlku tekuté šlehačky a ušleháme ponorným šlehačem - tak dvě až tři minuty.
Do poloviny můžeme dát jakékoliv kakao (hořké nebo granko, je to jedno, záleží na chuti). Navrstvíme do pohárů střídavě bílý krém s kakaovým, kdo má rád piškoty, může si tam dát piškoty a ozdobíme jahodami, banánem nebo jiným ovocem.

Tip:
Přidávám na dvě mascarpone a půlku šlehačky jeden celý bílý 3% jogurt, dezertu je více a není tak hutný.

Z tohoto množství (s jogurtem) vyjde cca 6 porcí.



Další fotografie
 


RECEPTY

Mamutí tajemství

Postup: Plátky vepřové kýty (ale i krkovičky, kuřecí nebo krůtí prsa) naklepeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Francouzské brambory

Postup: 2 vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.... zobrazit recept

RECEPTY

Tousty se šunkou, sýrem a okurkou

Postup: Toustový chléb lehce namažeme máslem, poklademe plátky šunky (klidně anglickou,... zobrazit recept

RECEPTY

Cibulačka

Postup: Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na oleji a másle zpěníme cibulku a... zobrazit recept

RECEPTY

Špenátová polévka

Postup: Špenát povaříme v osolené vodě, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...